

Marine Planning Partnership for the Pacific North Coast (MaPP)

Central Coast Marine Planning and Advisory Committee (MPAC)

Initial Advisory Group Meeting
June 26-27, 2012
Sheraton Vancouver Airport
7551 Westminster Highway
Richmond, BC

Objectives:

- 1. Meet the members of the Central Coast MPAC.
- 2. Provide an opportunity to understand the MaPP process, and to understand the issues and opportunities in the marine environment.
- 3. Clearly outline expectations.
- 4. Communicate current efforts and work.
- 5. Gain a better understanding of the human activities and sector aspirations in the Central Coast.



Day 1

#	Time	Торіс
	8:30-9:00 30 mins	Coffee and Networking
1	9:00-9:45 45 mins	Welcome and Opening
2	9:45-10:45 60 mins	Introductions
	10:45-11:00 15 mins	Break
3	11:00-11:30 30 mins	 Introduction to MaPP Background of MaPP and accomplishments to date. Key agreements including First Nations and BC Letter of Intent. MaPP Organization.
4	11:30-12:00 30 mins	MaPP and Central Coast linkages to other initiatives
	12:00-1:00 1 hr	Lunch
5	1:00-2:00 60 mins	Role of Advisory group and Meeting Schedule Review
6	2:00-3:00 60 mins	 Building Understanding Briefly describe your sector – Where does it operate? What are some opportunities and challenges? What is the desired future state for the sector?
	3:00-3:15 15 mins	Break
6	3:15-4:15 60 mins	Building Understanding Cont'd
7	4:15-4:30 15 mins	Day 1 wrap and look ahead to Day 2



Day 2

#	Time	Торіс
	8:30-9:00 30 mins	Coffee and Networking
8	9:00-9:30 30 mins	Day 2 welcome and short recap of Day 1
9	9:30-10:30 1 hr	Draft Plan TopicsPlan topics being considered for inclusion in the Central Coast plan.
	10:30-10:45 15 mins	Break
9	10:45-11:30 45 mins	Draft Plan Topics Cont'd
10	11:30-12:00 30 mins	EBM Definition and Principles
	12:00-1:00 1 hr	Lunch
11	1:00-3:00 2 hr	Base Case Introduction
12	3:00-3:30 30 mins	Check out and wrap up